vabilo na delavnici projekta Užitni čutni parki v Zagorju

 

Torek, 26. junij 2018

V torek, 26. junija 2018 bosta na igrišču v Zagorju potekali dve delavnici: Ob 17.00 uri vas KGZ Nova Gorica vljudno vabi na delavnico z naslovom »Sajenje in oskrba jagodičja« Ob 18.00 uri vas občina Pivka vljudno vabi na delavnico z naslovom »Uporaba zelišč in jagodičja v kulinariki«

Irena Vrhovnik, svetovalka specialistka za sadjarstvo nam bo predstavila, kako izbrati pravo sorto, kako pripraviti rastišče, kakšna je oskrba sadik preko leta in kakšno je varstvo pred škodljivci in boleznimi. Slišali bomo tudi  o številnih prednostih teh sadnih vrst: bogata prehranska vrednost, odličen okus, lep videz, možnost pridelave na manjših površinah v domačih vrtovih. Glede na njene bogate strokovne izkušnje boste svetovalko lahko tudi marsikaj povprašali.

Kuharski mojster Rihard Baša nam bo predstavil uporabo  jagodičja in zelišč v kulinariki po domače, pa vendar drugače.

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica in občina Pivka sta bila uspešna na razpisu LAS med Snežnikom in Nanosom za  sofinanciranje operacij v okviru Strategije lokalnega razvoja in sicer kot partnerja v projektu Užitni in čutni parki. Projekt je namenjen kvalitetnejšemu življenju prebivalcev, medgeneracijskemu izobraževanju v smeri samooskrbe in trajnostnega razvoja podeželja na področju občin Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica.
Ker je projekt neprofiten, sta delavnici za udeležence brezplačni.

Vljudno vabljeni!

Prenesite si dokument: