VABILO Festival LAS 2018

 

Sreda, 11. julij 2018

Spoštovani člani DRPSN in LAS med Snežnikom in Nanosom, v okviru Festivala LAS 2018, ki bo potekal 7. in 8. septembra v območju Kamnika ste vljudno vabljeni k sodelovanju na festivalu s predstavitvijo dejavnosti, ki potekajo na območju našega LAS.

Drugi dan festivala bo potekal v okviru največjega etnološkega festivala v Sloveniji - Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, ki vsako leto v Kamnik privabi več kot 30.000 obiskovalcev iz cele Evrope. Za predstavitev sodelujočih LAS in ponudnikov iz njihovega območja je organizator rezerviral 15 stojnic, zato pri LAS razmišljamo o zakupu ene izmed stojnic za našo predstavitev. Ker je cena stojnice 120,00 € bi želeli izpeljati predstavitev skupaj s  ponudniki storitev ali proizvodov z našega področja, ki bi bili pripravljeni sofinancirati del svojih stroškov. Naš delež bi bil spremljevalni zabavni program na stojnici in plačilo stojnice, ponudniki pa bi sodelovali s svojim osebjem. Optimalno bi bilo, da bi sodelovali trije ponudniki.
Prosim vas, da svoj interes čimprej izkažete na telefon  031 339 789 (Aleš), saj moramo prijavo stojnice opraviti do 31.7.2018.
Sicer pa bo osrednja tema letošnjega strokovnega posveta Vrednotenje Strategij lokalnega razvoja LAS, v tem času izjemno aktualna tema v celotnem evropskem prostoru. Osrednja gosta Festivala sta dva ugledna mednarodna strokovnjaka ga. Jela Tvrdonova, A-EDUCA, Slovaška in g. Robert Lukesch, ÖAR GmbH, Austrija, ki bosta predstavila evropski okvir in pomen vrednotenja strategij lokalnega razvoja za uspešno izvajanje CLLD.  Horizontalen panel celotnega festivala bo Borza projektov sodelovanja in mreženje sodelujočih LAS v popoldanskem delu pa bo vzporedno potekal diskusijski krožek (Ne)razpoložljivost kmetijskih zemljišč v Sloveniji (projekt NEWBIE).
Vabilo, osnutek programa festivala in prijavnica so z vso podrobnejšo dokumentacijo objavljeni na spletni strani društva (https://tinyurl.com/LAG-Festival2018).
Festival organizira Društvo za razvoj Slovenskega podeželja, letos pa ga gosti LAS Srce Slovenije. Moto festivala je »Skupaj za lokalni razvoj« in verjamemo, da bo prinesel dogovore za boljšo bodočnost podeželja in LAS.