KMETIJSKA TRŽNICA 2018

 

Sreda, 25. julij 2018

Tudi letos bo Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom soorganizator Kmetijske tržnice v Ilirski Bistrici, ki ji dodajamo novo ime – kmetijsko obrtni sejem, nosilna tema pa bo 110 let žganjekuhe v Brkinih. Kmetijska tržnica bo potekala v soboto 22. in v nedeljo 23. septembra 2018.

Ker je žganjekuha tematika, ki se dotika ali pa zanima večino članov LAS in DRPSN ste k sodelovanju  na prireditvi  vabljeni vsi, ki želite pokazati svoje proizvode, deliti znanje ali sodelovati na kateri od aktivnosti.

 V soboto 22.9.2018 popoldne bomo pripravili Zbor traktorjev in kmetijskih strojev, kjer bomo skozi razstavo in panoramsko vožnjo prikazali različnosti traktorjev, opravili žegnanje traktorjev in se seznanili s strokovnim pristopom k rokovanju s kmetijsko tehniko.  Še posebej so vabljeni oldtimerji.
Na nedeljski dan 23.9.2018 bomo pripravili  degustacijo lokalnih sladic, zato ste društva kmečkih žena ali ostala društva in posamezniki vabljeni k sodelovanju priprave sladic iz brkinskega sadja.

Pokličite nas ( 05 711 23 35 ali 031 339 789), da se dogovorimo o možnostih  sodelovanja, lahko pa se tudi povežete z Društvom brkinskih sadjarjev in Društvom pridelovalcev brkinskega slivovca, ki bosta prav tako sodelovali pri aktivnostih prireditve.

Kdor želi sodelovati kot ponudnik izdelkov, mora pravočasno oddati prijavnico za sodelovanje na prireditvi in sicer najkasneje  do 10.9.2018. Več v prilogi.

 


 

Na voljo so naslednji dokumenti: