ZGODBE ROK IN KRAJEV - vabljeni k sodelovanju!

 

Sreda, 8. avgust 2018

V zadnjih mesecih je vse bolj aktiven projekt LAS, ki se osredotoča na rokodelstvo in oblikovanje. Do konca tega leta nas čaka še veliko kreativnih srečanj, navdihujočih predavanj in delavnic, izmenjave znanj in izkušenj, zanimivih intervjujev ustvarjalcev, učenje novega, razvoj novih izdelkov pod izkušenim mentorstvom, razstavljanje in prodaja ter celostna predstavitev rok iz naše regije, ki imajo znanje in spretnosti, da ustvarjajo izdelke iz najrazličnejših materialov.

Gre za pomembne aktivnosti, ki v naš prostor prinašajo večji poudarek tradicionalnim rokodelskim znanjem ter sodobnim oblikovalskim prijemom, ki v kombinaciji ustvarjajo zanimive izdelke, ti pa predstavljajo našo regijo ali širše zastopajo našo produktivnost.
Še vedno je čas, da se nam pridružijo novi rokodelci in oblikovalci. V projektu lahko sodelujejo na različne načine – glede na svoje interese, zanimanja in zmožnosti.

Do sedaj smo na terenu - v rokodelskih delavnicah, oblikovalskih studiih in ateljejih ter na domovih raznolikih ustvarjalcev opravili že veliko kratkih intervjujev, prek katerih se osebno spoznamo, predstavimo aktivnosti projekta in v seznam naših ustvarjalcev dodajamo dragocene informacije o tem, kakšno znanje je v naši regiji še ohranjeno in kaj se je na novo razvilo.

V Krpanovem domu v Pivki smo organizirali že dve srečanji pod mentorstvom Jasmine in Tjaše iz oblikovalskega kolektiva Oloop, ki bosta do konca jeseni z zainteresirano skupino skrbeli za razvoj novih izdelkov, ki bodo posebej izpostavljeni na zaključni razstavi in dodani v prodajni program na več mestih znotraj naše regije. Za navdih novih izdelkov služijo tri zgodbe, ki opisujejo našo krajino in izročilo in smo se z njimi na srečanjih že dobro spoznali.

Poskrbeli pa bomo tudi za druge skupne aktivnosti, ki se bodo izkazale za koristne našim udeležencem. Vabljeni ste, če želite pridobiti nova znanja ali se le družiti z drugimi ustvarjalci. Skupaj bomo obiskali muzej, organizirali skupno ustvarjanje in učenje drug od drugega, se na predavanjih in delavnicah naučili, kako dobro fotografirati svoje izdelke, kako skrbeti za prodajo, pripraviti stojnico, izdajati račune, narediti ustrezno embalažo, oblikovati spremne tekste, ki izdelke primerno predstavijo,… Skupaj bomo pripravili zaključno razstavo in se šli predstavit še v druge regije.
Če v kratkem predlagate še kaj drugega, pa morda lahko poskrbimo, da malce prilagodimo program in ustrežemo vašim željam.
Vabljeni, da se čim prej priključite, da ne zamudite preveč. Zanimivo je, poučno in prijetno. Vabljeni v ustvarjalno družbo.
Projekt sodelovanja LAS-ov iz enajstih regij Slovenije vključuje kar 58 občin. Veseli smo, da bodo med njimi predstavljene tudi Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna ter njihovi spretni in ustvarjalni prebivalci.

Več informacij: vodja projekta, Maja Modrijan, 041 228 900, maja.modrijan@gmail.com