NOVICE

 

Ponedeljek, 22. oktober 2018

V petek 19.10. 2018 se je zaključil 4. javni razpis za pripravo in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine. Na ta poziv je LAS med Snežnikom in Nanosom prijavil kar pet projektov sodelovanja med LASi v skupni vrednosti 371.718,86€ sofinanciranih sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Rezultati razpisa bodo znani šele čez štiri mesece, upamo, da bo večina naših vlog odobrenih, čeprav je razpisanih le 1.188.320€ sredstev za celo Slovenijo.

V prvi polovici novembra bo predvidoma objavljen 2. javni poziv LAS med Snežnikom in Nanosom za sofinanciranje operacij iz Evropskega socialnega sklada.

Prejšnji petek, 12.10.2018,  je bila otvoritev Užitnega čutnega parka v Postojni  v okviru projekta Užitni in čutni parki namenjeni medgeneracijskemu izobraževanju v smeri samooskrbe in trajnostnega razvoja podeželja na področju občin Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica. Projekt je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in je bil prijavljen na 1. poziv LAS za sofinanciranje operacij za izvajanje strategije lokalnega razvoja. Projekt v katerem sodeluje 7 partnerjev iz vseh treh občin se zaključuje, na OE Ljudska univerza v Postojni je razstava omenjenega projekta. Vabljeni!