Zaključna rokodelska razstava : Zgodbe rok in krajev

 

Ponedeljek, 17. december 2018

Projekt letošnjega leta, ki je v ospredje postavil rokodelce, se bliža koncu. Veselimo se našega prihajajočega druženja na zaključnem dogodku - otvoritvi prodajne razstave, ki bo v torek, 11. decembra 2018 v Muzeju Krasa v Postojni na Kolodvorski cesti 3 ob 17h: brezplačen voden ogled etnološkega dela muzeja 18h: otvoritev prodajne razstave s pogostitvijo

Trajanje razstave: 11. december 2018 – 11. januar 2019

Vzporedni spremljajoči fotografski razstavi projekta:

Krpanov dom, Pivka ; Prečna ulica 1
TIC Ilirska Bistrica ; Dom na Vidmu, Gregorčičeva cesta 2

Avtorji razstavljenih izdelkov: Edita Čotar, Sonja Prosen, Srečko Likar, Mateja Premrl, Tina Renko, Tatjana Udovic, Mateja V. Kafol,Damjana Benigar Kaluža - Art Kaluža, Jana Šepec, Helena Knafelc, Jelka Žvokelj

Na ogled bo kreativnost, znanje in domišljija regijskih rokodelcev in oblikovalcev, ki so našli navdih v lokalnih zgodbah.
Izdelki predstavljajo sodobne veščine, kulturno dediščino in zgodovinske, mitološke ter naravne lastnosti krajev, kjer izdelki nastajajo.
Proces do končnih izdelkov so strokovno pospremili mentorji iz različnih področij, zaslužna pa so tudi prijetna srečanja, na katerih so se avtorji med seboj družili, si pomagali, sodelovali ter se učili drug od drugega.

Toplo vabljeni!

Prenesite si dokument:

Vabilo