RAZSTAVA "ZGODBE ROK IN KRAJEV"

 

Torek, 10. september 2019

V četrtek, 5. septembra je bila na Gradu Prem otvoritev razstave projekta sodelovanja Zgodbe rok in krajev, ki je bil sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Ob tem se zahvaljujemo občinam Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna za finančno pomoč pri uspešni izpeljavi projekta.

Projekt je bil ob vodenju in koordinaciji Maje Modrijan tako uspešno izpeljan, da se je namesto prvotno načrtovanega dela z eno skupino rokodelcev in posledično izvedbo ene razstave, delalo z dvema skupinama rokodelcev ter izvedlo dve razstavi izdelkov!  
Tokratna razstava je prikaz dela z drugo skupino lokalnih oblikovalcev in rokodelcev, ki so  pod mentorstvom Oloop Design razvijali nove izdelke. Ti predstavljajo sodobne veščine, kulturno dediščino in zgodovinske, mitološke ter naravne lastnosti krajev, kjer izdelki nastajajo.

Avtorji izdelkov:
Mojca Brezavšček, Karmen Tomažič, Sonja Prosen, Andrej Bergoč, Tatjana Udovic, Tamara Urbančič, Mojca Žnidaršič, Tatjana Povše, Nevenka Stegel.

Trajanje razstave na Premu: 5. september 2018 – 31. oktober 2019 

Razstava vseh izdelkov je na ogled le za vikende in praznike med 10 in 18h v info točki.

Mentorici razvoja izdelkov: Jasminka Ferček, Tjaša Bavcon - Oloop Design

Vodja projekta: Maja Modrijan - Destilator


Naložbo sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter občine Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica

Otvoritev razstave Ob otvoritvi razstave Avtorji Ob otvoritvi razstave Izdelki. Izdelki Izdelki