VABILO na delavnico

 

Sreda, 18. september 2019

V četrtek, 19.9.2019, ob 18.00 bo v VGC Točka moči Doma na Vidmu delavnica na temo odprtja DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI kot priložnost za dodaten zaslužek, registracije osebnega dopolnilnega dela ali s.p.

Poleg osnovne dejavnosti lahko na kmetiji opravljate več vrst dopolnilnih dejavnosti,  ki  omogočajo boljšo rabo proizvodnih zmogljivosti in delovnih moči kmetije ter pridobivanje dodatnega dohodka. Vabimo vas na delavnico, na kateri boste spoznali možnosti in priložnosti, ki jih ponuja samozaposlitev na področju kmetijstva. Spoznali bomo kako registrirati osebno dopolnilno delo, dopolnilno dejavnost na kmetiji ali s.p. Kako začeti?

Delavnica je del aktivnosti operacije »Stare obrti za nove podjetniške priložnosti«, sofinancirane iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

S tem projektom se spodbuja obuditev tradicionalnih obrti, tudi striženja ovac in predelave volne, ki je skorajda zamrla. Mogoče bo kdo v striženju ovac in predelavi volne videl nove podjetniške priložnosti. Predvsem polstenje volne, tako ročno kot strojno,  je spet popularno, celo iz naših jezersko solčavskih ovac nastajajo čudoviti umetniški in uporabni izdelki, saj volna JSR ovac spada med srednje fine volne. Ponovno se je obudilo tudi zanimanje za barvanje z naravnimi barvili tako volne kot tkanin. In prav volna naših ovac daje lepe rezultate barvanja s čebulo, brezo, orehom, bezgom, koprivo.... Več o vsem naštetem bo govora na delavnici. Vabljeni!

Prenesite si dokument: