"KETTE NAS POVEZUJE"

 

Sreda, 2. september 2020

Projekt »Kette nas povezuje«, ki je bil izbran na 4. pozivu LAS, se uspešno izvaja kljub korona virusu. Celovečerni koncert je bil izveden dne 28. 8. 2020 ob 21.00 v Kavarni Pivka.

Na koncertu je bila predstavljena uglasbljena poezija Dragotina Ketteja. Dragotin Kette je ilirskobistriški rojak, ki je bil rojen 19. januarja 1876 na Premu. Umrl je 26. aprila 1899 v Ljubljani. Med četverico modernih pesnikov je bil najbolj samosvoj in svobodomiseln. Njegov pesniški izraz seže globoko v dušo posameznika in naroda. S svojo poezijo je zaznamoval celotno slovensko kulturo – čas, v katerem je živel, pa tudi današnji čas.


»Kette nas povezuje« je projekt štirih partnerjev, ki poezijo pesnika predstavlja javnosti v sodobni glasbeni govorici različnim generacijam prebivalstva, predvsem na področju občin Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna. 
Na koncertu v Kavarni Pivka so nastopili violinist in vokalist Zdravko Pleše, pianistka Snježana Pleše Žagar ter gostja večera, vokalistka Elena Sedmak. Celoten večer je bil posvečen Kettejevi poeziji, ki jo je uglasbil g. Zdravko Pleše.

koncert