DUO- promocijski film pekarstvo in mlinarstvo v Vipavski dolini

 

Torek, 27. oktober 2020

V okviru projekta sodelovanja Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost je bil objavljen promocijski film partnerja LAS Vipavska dolina.

Projekt sodelovanja, ki smo vam ga predstavili v začetku leta uspešno kaže načrtovane rezultate. Vsak od partnerjev je že dodobra spoznal in predstavil obrt, ki je najbolj značilna za posamezno področje. Ideje in načrti s katerimi želimo oživiti stare obrti in jih vključiti v sodobno podjetniško in turistično ponudbo, se še razvijajo in vsak dan dobivajo novo nadgrajeno podobo.
Las med Snežnikom in Nanosom v sodelovanju z Občino Postojna, Zavodom Znanje in RRA Zeleni kras aktivno sodeluje pri revitalizaciji brivsko-frizerskega salona Ozbič v Postojni. Obnovitvena dela so se  zaradi korona razmer nekoliko podaljšala. Načrtovano je, da bo obnova salona končana do konca poletja 2021. Do takrat pa bo pripravljen tudi didaktični program in delavnice namenjene ranljivim skupinam, na temo domačih in umetnostnih obrti.
Las Vipavska dolina (en izmed partnerjev projekta) je v okviru projekta pripravil zanimiv promocijski film na temo pekarstva in mlinarstva. Vabljeni da si ga ogledate na spodnji povezavi.

 

Oglejte si film: