Uspešno zaključenih 5 projektov

 

četrtek, 25. marec 2021

V zadnjih 6 mesecih so partnerji projektov, kljub neugodnim razmeram zaradi covid ukrepov, zaključili z izvajanjem 5 projektov.

Projekt z nazivom "Igra nas povezuje" je bil zaključen konec meseca septembra 2020. O rezultatih projekta si lahko preberete tu.

Projekta "Zdrava hrana" in "Obuditev žganjekuhe v Brkinih" sta s svojimi aktivnostmi povečala ponudbo lokalnih izdelkov. Predlagamo da sami preverite ponudbo na: Zdrava hrana in FB Denis Iskra. Slednji bo svoje delo in ponudbo predstavil, v prihodnjih mesecih, še na novi spletni strani, ki bo zagotovo zanimiva. 

"Promocija reje drobnice kot turistični produkt", je projekt, ki je prepoznan kot primer dobre prakse. V Parku vojaške zgodovine Pivka so s projektom reševali problem zaraščanja suhih kraških travišč. V sklopu tega projekta se je povečala ponudba pri lokalnih rejcih, ponudnikih sira in izdelkov iz kozjega mleka. 

V dveh letih in pol se je zaključil tudi projekt sodelovanja " Z roko v roki do kakovostne prehrane." Kljub oviram, ki jih je prinesel covid, smo naredili korak naprej k ustvarjanju pogojev za trajnostno oskrbo z lokalnimi živili. Aktivnosti in rezultati so predstavljeni tu

Nadejamo se upanja, da bodo projekti, ki se trenutno izvajajo, kljub neugodnim razmeram, pokazali dodano vrednost nam in ljudem okoli nas, ki se vsakodnevno trudimo k višji kakovosti življenja. Vsekakor bomo rezultate z veseljem predstavili v naslednjih novicah.