Brivsko frizerski salon Ozbič išče novega mojstra

 

Petek, 9. april 2021

Rožnata hiša na vogalu išče novega mojstra/-ico, ki bo prijel/-a za britev ter skrbel/-a za pričeske in brade. Občina Postojna in Zavod Znanje Postojna oddajata obnovljen prostor z zgodbo v najem.

V okviru projekta sodelovanja Domače in umetnostne obrti - dediščina in sodobnost (DUO), ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, se je občina Postojna odločila za oživitev zgodbe kultnega brivsko-frizerskega salona. Salon je obnovila in tako bo končno podobo dobil v mesecu maju 2021. V sodelovanju z Zavodom Znanje Postojna, znotraj katerega delujeta OE Turizem in OE Notranjski muzej, in ob smernicah Zavoda za kulturno dediščino Slovenije bo novi salon kot najposebnejši v Sloveniji še naprej vibriral z ohranjeno dediščino rodbine Ozbič in mojstra Janka Ozbiča na razstavi v delu salona.

Ker želijo da se v rožnati hiši na vogalu v Postojni nadaljuje tradicija urejanja brk in pričesk, so objavili razpis za javno zbiranje ponudb za najem brivsko -frizerskega salona. 

Vabimo vse brivske in frizerske mojstre, ki si želijo nadaljevati zgodbo stoletnega salona Ozbič, da stopijo v čevlje postojnske brivske legende in pustijo svoj odtis. Hkrati pa vas tudi vabimo, da se opogumite in ob ponovnem odprtju salona zaupate svoje brke/brado in pričesko mojstru britve.