Gostili smo strokovni posvet slovenskih LAS

 

Petek, 7. julij 2023

Posvet Las in srečanje članov Društva za razvoj slovenskega podeželja je letos potekalo 30.6.2023 in 1.07.2023 na našem območju. Udeleženci so si lahko ogledali primere dobrih praks na območju Pivke, Postojne in Ilirske Bistrice, ki so povezani z razvojem podeželja in varovanjem narave.

Ker so bili udeleženci iz različnih krajev Slovenije (nekateri so dan pričeli že zgodaj zjutraj) je najprej sledilo okrepčilo, za katerega je poskrbela Domača marenda. Nato je sledil sprejem in predstavitev s strani Zavoda za turizem Pivka in RDO Zelenega krasa.
Nadaljevali smo z ogledom Dina Pivka-center velikih zveri in obiskom Krajinskega parka Pivška presihajoča jezera. Del parka nam je uspelo prekolesariti v družbi Bike Slovenia, ki je poskrbel za zanimivo vodenje. Srečali smo se z Martinom Krpanom in s predjamskimi vitezi. Prvi je bil precej govorno razpoložen, drugi pa bolj športno. Oboji pa so nas očarali s svojimi vrlinami.
Soboto smo izkoristili za obisk Postojne in ogled prenovljenega brivsko-frizerskega salona Ozbič in Podjetniškega inkubatorja perspektiva Postojna. 

Zaključimo lahko z mnenjem, da so tovrstni posveti zelo koristni za animacijo članov LAS, saj na ta način pridobijo širšo sliko delovanja LAS s tem pa tudi možnosti za povezovanje in tesno sodelovanje na različnih področjih, ki pa so hkrati skupne rdeče niti projektov v naslednjem programskem obdobju.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za udeležbo in odlično družbo.