Udeležili smo se 2.Čezmejne borze lokalnih ponudnikov Zeleni kras 2024 v Ilirski Bistrici

 

četrtek, 28. marec 2024

V sredo 27.3.2024 smo se udeležili 2. Čezmejne borze lokalnih ponudnikov Zeleni kras 2024 v Ilirski Bistrici, ki so jo organizirali turistični akterji, združeni v okviru destinacije Zeleni kras (RRA Zeleni kras, TIC Lož, Notranjski regijski park, Visit Pivka, Visit Postojna, TIC Ilirska Bistrica in TIC Bloke).

V okviru 2. Čezmejne borze lokalnih ponudnikov Zeleni kras so se na stojnicah predstavili lokalni turistični ponudniki iz destinacije Zeleni kras in sosednjih destinacij Mediteransko-kraške Slovenije ter Primorsko-goranske županije iz Hrvaške. Potekal je tudi strokovni posvet, kjer je bila predstavljena možnost razvoja in povezovanja kmetijskega ter turističnega sektorja. Ker je tudi naš cilj v naslednjem programskem obdobju povezovati ta dva sektorja preko različnih projektov, smo izkoristili priložnost in podali nekaj predlogov sodelovanja.

Navdušeni smo bili nad predstavitvijo primera dobre prakse: Okusi Bele krajine, kolektivna blagovna znamka Belokranjsko in Hiša dobrot Bele krajine. Predstavili so nam njihovo odlično sodelovanje z LAS DBK.

Naš LAS je imel kratko predstavitev poslušalcem okrogle mize, za vprašanja pa smo bili na voljo tudi na naši stojnici. Ocenjujemo da je bila udeležba na dogodku uspešna in se veselimo tako čezmejnega sodelovanja, kot sodelovanja na samemem območju LAS-a. 

Nekaj utrinkov na povezavi.

 

borza borza