Poziv rokodelcem

 

Torek, 20. februar 2018

Iščemo in vabimo rokodelke/-ce in oblikovalce/-ke iz občin Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica. V letošnjem letu se bo v 11 slovenskih regijah odvil zanimiv projekt Zgodbe rok in krajev, ki daje podporo in pomen rokodelstvu. Ker v regiji še nimamo rokodelskega centra, za začetek zbiramo informacije o obstoječih rokodelcih in rokodelkah, tako tradicionalnih - z dragocenim znanjem, ki ga želimo ohraniti, kot bolj sodobnih, ki rokodelstvo kombinirajo z novejšimi materiali in tehnikami ter oblikovanjem.

Če sami ročno izdelujete predmete ali poznate koga, ki mu ročna dela ter obrtniško znanje niso tuja, vas prijazno vabimo, da nam pošljete svoje kontakte ali informacije o svojih znancih (ime, področje delovanja / rokodelskega znanja, občina bivanja ter kontakt – telefonska številka ali e-naslov) na elektronski naslov: maja.modrijan@gmail.com ali na telefonsko številko 041 228 900.
Prve prijave k sodelovanju zbiramo do 25. Januarja 2018.

Vse rokodelke in rokodelce bomo naknadno povabili k sodelovanju v projektu, kjer bodo možnosti izobraževanja, druženja, izmenjave znanj in izkušenj, skupnega ustvarjanja, razvoja, razstavljanja, promocije in prodaje izdelkov ter objava na spletni strani in v knjigi, ki bo izšla ob koncu projekta.
Posamezniki se bodo lahko vključili po lastni časovni zmožnosti in interesu, vse aktivnosti pa bodo za udeležene brezplačne.

Kar brez obotavljanja, pišite ali pokličite, veseli bomo družbe vaših spretnih rok in ustvarjalnih glav!

Maja Modrijan, LAS med Snežnikom in Nanosom

 

Prenesite si dokument: