Decembrske novičke delovanja LAS

 

Torek, 20. februar 2018

Decembrske novičke začenjamo s prispevkom o 10-letnici delovanja DRPSN in LAS. V decembru je izšla tudi nova uredba, oddan je bil zahtevek za delovanje ter objava v Primorskih novicah. Več novic v nadaljevanju prispevka.

Od ustanovitve LAS in DRPSN je v decembru minilo 10 let!  Člani DRPSN in LAS med Snežnikom in Nanosom so delovno praznovali teh  10 let obstoja. Posvet s prijetnim druženjem se je odvijal dne 12.12.2017 na turistični kmetiji Andrejevi v Narinu.  Na posvetu o izvajanju Strategije lokalnega razvoja so bili predstavljeni dosežki in načrti LAS, projekti sodelovanja ter predstavljene izbrane operacije prvih dveh razpisov. Po posvetu je sledilo družabno srečanje na katerem so člani nazdravili iztekajočem se letu ter desetletnem uspešnem delovanju tako DRPSN kot tudi LAS.


Ob 10-letnici delovanja DRPSN in LAS je nastal tudi prispevek v Primorskih novicah.


Konec decembra smo pravočasno oddali tudi zahtevek za delovanje LAS, v sredini decembra pa je bila objavljena tudi nova uredba   o izvajanju lokalnega razvoja, na podlagi katere bomo predvidoma  v januarju pripravili 3. poziv za izbor operacij izvajanja SLR LAS med Snežnikom in Nanosom.


Novo leto pa smo pričeli predvsem informativno.  V Primorski kroniki je bil objavljen  prispevek o LAS med Snežnikom in Nanosom. Ogledate si ga lahko na tej povezavi, od 4:10 minute dalje. Zanimiv je predvsem zaradi svežih informacij o delovanju LAS.


Pripenjamo še nekaj foto utrinkov iz praznovanja 10-letnice delovanja. Turistična kmetija Andrejevi; Narin, 12.12.2017: