VABILO k ogledu premiere filma DEDIŠČINA FURMANSTVA

 

Torek, 26. junij 2018

Vabljeni na projekcijo filma, Dediščina furmanstva 1.del, ki ga predstavljamo v okviru projekta Ohranjanje dediščine furmanstva ob cesarski cesti Dunaj Trst, lani izbranega na javnem pozivu LAS med Snežnikom in Nanosom za sofinanciranje iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Film dediščino furmanstva dokumentira na območju celotne regije, zato ga predvajamo v vseh treh ključnih občinah, Postojni, Pivki in Ilirski Bistrici.

Projekt je zasnovalo Društvo Kolut, večinski partner v projektu je Studio Proteus, kot partner sodeluje tudi Občina Postojna. Cilj projekta je predvsem ozaveščanje in ohranitev obstoječe kulturne dediščine, tudi pri mlajših generacijah. V produkciji Studia Proteus je furmanstvo dobilo svoj prvi film, pod katerega sta se podpisala ugledna ustvarjalca Drago Mislej Mef, novinar in glasbenik, prejemnik Ježkove nagrade in priznani slovenski scenograf, prejemnik Badjurove nagrade za življenjsko delo na področju filmske scenografije Dušan Milavec.
Po uspešni premieri vabimo na brezplačni projekciji, ki bosta 24.maja ob 19.uri  v Domu na Vidmu v Ilirski Bistrici ter 25. maja ob 19. uri v Krpanovem domu v Pivki.
V prvem filmu nastopajo: Viktor Sojer iz Postojne, Milan Trobič iz Logatca, Boris Blaško iz Ajdovščine, Janez Kandare iz Iga vasi, Romeo Volk iz Ilirske Bistrice, Dragica Širca iz Studenega, Tomo Šajn iz Ilirske Bistrice, Franc Bajc, Nikita Meden, Darko Jerina,  Jožef Aleksander Jurca, Irena Vičič, Sebastijan Šenkinc, Viktor Tomšič in Tonko Taškar.
Vabljeni k ogledu!

 

Prenesite si dokument: